Ce facem

Pentru prima oară, în 2019, Asociația Dream Project participă la cel mai mare eveniment sportiv de strângere de fonduri, Swimathon București. Proiectul pentru care avem nevoie de cel puțin 32.000 de lei este ”Independență financiară pentru mame minore” și va fi implementat din septembrie 2019. 15 înotători-fundraiseri ne susțin proiectul prin donații alături de comunitățile lor. Pe 29 iunie, între orele 10.00 și 13.00 echipele noastre, Mom Power, Zânele și Zmeii Roz, vor face valuri în Bazinul Olimpic Dinamo. Vino alături de noi! Cu donații ne puteți susține AICI.

”Independență financiară pentru mame minore” oferă cursuri de calificare profesională acreditate mamelor cu vârsta până în 18 ani, care nu au reluat încă școala de masă, au cel puțin 8 clase și ar putea, la finalul programului, să se angajeze sau să-și deschidă propria afacere. În paralel cu susținerea unui grup de ssprijin format din mame cu carieră, experiență în antreprenoriat, proiecte personale – mamele minore vor beneficia și de o serie de training-uri de educație financiară și dezvoltare personală. Proiectul abordează nevoile mamelor adolescente de a fi susținute pentru a-și crea un drum propriu, de a-și câștiga singure un venit.

”Nu ești singură – program pentru mame adolescente” este un proiect inițiat de Asociația Dream Project România și finanțat de Fundația TELUS International Romania în perioada februarie – mai 2019. 10 mame adolescente, cu copii cu vârste de la câteva luni la cel mult un an și jumătate, au beneficiat săptămânal de ședințe de terapie de grup, cu un psihoterapeut avizat și, de asemenea, de susținerea unui grup de suport format din mame mentor. Proiectul abordează nevoile mamelor minore de a fi susținute moral de comunitate, de a fi încurajate și sprijinite și de a căpăta încredere în noul rol de viață.
Dodo Baby Box este un concept inedit care promovează în România sănătatea mamelor și a bebelușilor, urmând exemplul de bună practică din Finlanda, unde, încă din 1938, familiile primesc la nașterea copilului un trusou, care, pe lângă zeci de obiecte esențiale, include și o cutie din carton, dotată cu saltea specială, în care bebelușul poate dormi. Suntem primii care am implementat acest concept în România și din 2016 am ajutat peste 100 de mame din medii vulnerabile să își crească copiii sănătos.